Sådan forbereder du dig på en Skype-jobsamtale

Saxo Merrild 02-24-2020 12:00 AM
Categories: Nyheder

Sådan forbereder du dig på en jobsamtale som video konference

 

Tillykke: Du landede den jobsamtale, du har drømt om så længe! Du har arbejdet hårdt på at skrive det perfekte CV, sendt de rette follow-up e-mails og du er nu klar til den store dag. Men virksomheden er halvvejs på den anden side af jorden (eller et par byer væk) og det er en jobsamtale som videokonference. Hvad gør du? Her er nogle tips til hvordan du lander jobbet, selvom jobsamtalen er over Internettet: 

 

Et par dage før: 

 

  1. Undersøg virksomheden 

Du bør have en god grundviden om din potentielle nye arbejdsplads. Tag dig god tid og lær så meget som muligt om virksomheden. Tag gerne noter og hold dem ved hånden til samtalen.  

 

  1. Forbered spørgsmål 

Enhver arbejdsgiver vil spørge dig om du har nogle spørgsmål til jobbet, som regel i enden af jobsamtalen. Du bør sigte efter at stille fremtidige arbejdsgivere 3-5 spørgsmål i gennemsnit, men hav flere forberedt. Ofte vil intervieweren allerede have besvare nogle af dine spørgsmål under jobsamtalen og du vil ikke virke, som om du ikke lyttede efter.  

 

  1. Slet ”bamseFar1987” 

Vær sikker på, at du har et professionelt brugernavn på Skype (eller det samtalesoftware I bruger), så du virker, som en anstændig voksen og professionel person.  

 

  1. Test dit Skype/videokonference leverandør

Der er ikke noget mere akavet, end at have tekniske udfordringer under en jobsamtale. Selvom det ikke er muligt at garantere, at du undgår dem, så kan de som regel forbygges. Lav et testkald med en ven for at sikre, at lyd og billede virker, som det skal. Dette er også et godt tidspunkt for dig at lære at bruge det video chat software, som du bruger at kende, hvis det er nyt for dig. 

 

  1. Vælg et godt sted 

Dette er vigtigt! Undgå at sidde foran dine plakater fra din tid i gymnasiet eller noget andet som kan virke distraherende. Find et sted med god belysning som er stille, rent og hvor du ikke bliver distraheret under samtalen. Hvis du har flere bofæller end du kan tælle, så kan et lokalt bibliotek eller et privat rum bruges til jobsamtalen! 

 

På dagen: 

 

  1. Stå op et par timer før 

Det kan godt være du ikke skal med transport, men du skal stadigvæk være forberedt på samtalen. Drik din kaffe (ikke for meget, da det kan gøre dig anspændt, og du kan snakke for hurtigt, hvis du er nervøs) og spis din morgenmad! Det er vigtigt, at du er det rette sted mentalt til din jobsamtale. 

 

  1. Tag bukser på 

Det er et videokonference interview, så det kan være fristende at tage dine hyggelige og rare joggingbukser i brug. På trods af, at det er rart at være komfortabel, så bør du påklæde dig til situationen du faktisk er i. Det vil hjælpe med at indstille din hjerne til situationen. Tag det outfit på, som du faktisk ville bære, hvis du skulle møde op til jobsamtalen fysisk.  

 

  1. Sæt din lokation op  

Færdiggør rengøringen af alt, hvad der kan ses, sæt din computer og andet udstyr op og hold et glas vand i nærheden. Sørg for at dine kæledyr ikke kommer vandrende i baggrunden eller bjæffer midt i det hele - du vil ikke distrahere intervieweren. Det er altid godt at have en kuglepen og en blok klar til samtalen. Du ved aldrig om du får brug for at notere noget.  

 

  1. Vær klar 

Tiden er næsten inde. Klap computeren op og gør alt helt klar til interviewet. Gennemgå dine noter en sidste gang, og øv dig på at sige ordene højt. Det lyder måske fjollet, men hvis du ikke har snakket med nogen endnu den dag, så bør du sørge for, at dit stemmebånd er varmet op. Få dit Skype eller lignende software op og køre mindst 10 minutter før, så du står som online.  

 

  1. Send en takke-e-mail 

Du har klaret det! Og du gjorde det sikkert rigtig godt. Nu er det tid til at gå det sidste skridt ved at sende en e-mail, hvor du takker for samtalen. Send din interviewer en e-mail, hvor du takker dem for den tid, de har brugt på at snakke med dig. Dette er et godt tidspunkt at gentage nogle få hovedpointer, som du lavede under samtalen, sende opfølgende materiale, og sætte dit navn forrest i hukommelsen hos dem endnu en gang. Hold mailen kort og præcis. 

 

Hvis du vil se hvilke spørgsmål der oftest stilles til jobsamtaler, kan du se dem her. Eller hvis du vil undgå hyppige fejl, kan du se vores oplæg om fejl folk ofte begår til jobsamtalen her

 

Hvis du er interesseret i at modtage jobtilbud, som er relevante for dig, så kan du lave en bruger hos MatchMaker her. Så kontakter vi dig, hvis der er en åben position, som er relevant for dig.