De vigtigste karaktertræk hvis du vil helt til tops

Saxo Merrild 04-20-2020 12:00 AM
Categories: Nyheder

Hvorfor er det, at professionelle på senior niveau jagter adm. direktør stillinger? Penge er en motiverende faktor, men adm. direktører har også en mulighed for at gøre en forskel for deres organisationer herunder lede, hvordan virksomheden kan gøre en forskel i et konkurrencepræget marked.

 

Aspirerende adm. direktører, som gerne vil påtage sig det ansvar og privilegie, som kommer med en titel i C-suiten, bør forstå at virksomhedens og medarbejdernes skæbne nu markant præges af deres beslutninger. Det betyder, at man skal have de rette karaktertræk for at få det meste ud af ansvaret og privilegiet.  

 

Nogle af disse vigtige karaktertræk inkluderer: 

 

Følelsesmæssig intelligens 

Der vil være en grænse for, hvor langt man kan nå som manager, hvis man ikke kan demonstrere følelsesmæssig intelligens. Uden en vis empati og en forståelse for teamets behov, og de bredere behov for organisationens medarbejdere, vil man ikke kunne tiltros at tage beslutninger, som er til gode for organisationen, både oppefra og nedefra.  

 

Samarbejde 

Direktionen er mere et åbent forum end det er et debat panel eller en krigszone. Teamwork, kompromisser og forhandlinger, er alle vigtige komponenter i at være en del af en direktion. Hvis du ikke er en holdspiller, eller du er for stor en enspænder – så holder du ikke længe i en direktion.  

 

Købmandskab 

Købmandskab og skarpsindighed er en del af en adm. direktørs værktøjskasse. At kunne træffe beslutninger som er til fordel for organisationen, er essentielt for at blive direktionsmedlem. Hvis man vil være succesfuld i den position, kræver det både god dømmekraft og selvsikkerhed til at tiltale andre i C-suiten. 

 

Nysgerrighed 

At stille spørgsmål er en vigtig del af en senior managers værktøjskasse, og på direktionsniveau handler det i høj grad om, hvilke spørgsmål man stiller, og hvem man stiller dem til. Dine strategiske beslutninger påvirker hele organisationen, så for at træffe dem ordentligt, skal du gøre alt, hvad du kan for at være velinformeret.   

 

Loyalitet  

Man skal kunne regne med, at direktionsmedlemmer bliver hos en organisation, selv når tiderne er svære. Du skal være tillidsfuld og demonstrere, at du har fortjent tillid fra andre individer i din organisation. Hvis du får et ry for ikke at være troværdig eller loyal, så vil dine chancer for at blive inviteret til direktionen svinde.