Spørgsmål du kan stille til jobsamtalen

Saxo Merrild 03-16-2020 12:00 AM
Categories: Nyheder

Spørgsmål du kan stille til jobsamtalen 

Har du nogensinde undret dig over, hvilke spørgsmål du kan stille til en jobsamtale? Når man er på jobjagt, er det vigtigt at huske, at en jobsamtale ikke kun er en mulighed for, at arbejdsgiveren kan lære dig at kende og se om du passer til jobbet – samtalen virker begge veje. 

Hvorfor skal jeg have en liste af spørgsmål med til jobsamtalen? 

Hvis du stiller de rette spørgsmål til den rekrutteringsansvarlige, vil du hurtigt kunne finde ud af om jobbet er det rette match for dig. Du vil også kunne demonstrere over for den rekrutteringsansvarlige, at du er interesseret og at du har forberedt dig. Det er også en god måde at finde ud af om den person, der interviewer dig, er i tvivl om noget ved dig og din relevans for stillingen.  

 

Her er der 7 eksempler på gode spørgsmål som du kan stille en rekrutteringsansvarlig:

 

Kan du beskrive en typisk arbejdsdag for en ansat i denne stilling?  

Dette spørgsmål hjælper dig med at komme nærmere ind på det praktiske daglige ansvar, som jobbet indebærer. Nogle gange vil en rekrutteringsansvarlig nævne en masse fordele ved jobbet, og helt undlade at nævne de mere trivielle og kedelige aspekter. Stil dette spørgsmål for at finde ud af, hvordan du rent faktisk kommer til at bruge dine arbejdsdage hos virksomheden. 

 

Hvad bliver min største udfordring i den her position? 

Det her spørgsmål har to fordele. Det demonstrerer over for den rekrutteringsansvarlige, at du er klar til at overkomme forhindringer; og det hjælper dig med at afklare, hvilke udfordringer du kommer til at møde. Intet job er perfekt; det er vigtigt, at du forstår, hvilke unikke udfordringer jobbet kommer med, så du kan evaluere, om det er udfordringer, du kan overkomme.  

 

Hvordan bliver succes målt i den søgte position? Hvilke slags KPI’er er der opstillet? 

Dette er et af de mest populære spørgsmål at stille til jobsamtalen. Det demonstrerer, at du er resultatorienteret, hvilket et karaktertræk, der er højt værdsat hos rekrutteringsansvarlige. Det kan også hjælpe dig med at finde ud af, om virksomheden er fokuseret på vækst, og om det er i en stilling, hvor du kan få succes i. 

 

Hvad kan du bedst lide ved at arbejde her? 

Dette spørgsmål giver dig en chance for at skabe en stærkere personlig forbindelse til den rekrutteringsansvarlige, og lære hans/hendes personlige præferencer og motivationer at kende. Du finder måske noget i hans/hendes personlige liv, som I måske har til fælles og kan snakke om. Yderligere kan det være, at du lærer noget om kulturen i virksomheden.  

 

Hvordan ser du den ideelle kandidat til positionen, og hvordan passer jeg ind i det billede? Er der nogle færdigheder eller erfaringer, som du tænker jeg mangler? 

Dette spørgsmål hjælper dig med at finde ud af, om den rekrutteringsansvarlige føler, at du har nogle mangler i din erfaringer eller færdigheder. Hør godt efter, hvad der bliver svaret her. Du kan måske få en mulighed for at ændre deres mening, eller bevise at du arbejder på at gøre op for de mangler du har. Alternativt, hvis du rent faktisk har nogle mangler eller svagheder ift. jobbet, så er det en god mulighed for at vise, at du har selvindsigt, og at du er interesseret i træning eller udviklingskurser og -forløb.  

 

Hvorfor forlod den forrige person som havde jobbet, jobbet? 

Dette er et rigtig godt spørgsmål at have med. Det kan hjælpe dig med at forstå, om personen blev forfremmet – hvilket indikerer, at virksomheden er interessant og går ind for at karriereudvikle – eller det kan måske afsløre, hvis der er problemer med kulturen i virksomheden, som du bør være bekymret over. 

 

Hvilke muligheder er der for at vokse i den her position? Hvilken slags træning og professionelle udviklingsprogrammer kan I tilbyde? 

At stille det spørgsmål demonstrerer over for din potentielle arbejdsgiver, at du er karriereorienteret og gerne vil lære og udvikle dig i deres organisation. 

 

Tips til at stille spørgsmål til en jobsamtale 

 

  • Hvis det er passende, så prøv at flette spørgsmålene ind i løbet af samtalen. Det demonstrerer, at du er proaktiv og engageret i processen. Alternativt kan du vente til sidst i samtalen, men hvis spørgsmålene allerede er blevet besvaret, så lad være med at stille dem.  

  • Lad være med at stille spørgsmål, som nemt kan besvares ved at kigge på virksomhedens hjemmeside eller ved at google det. 

 

Under en jobsamtale er det nemt at blive for nervøs, hvilket kan påvirke, hvordan du fremstår under samtalen. Hvis du er forberedt med en liste af gode spørgsmål til intervieweren, og du får stillet dem, så er du godt på vej til at dit interview bliver en succes.