Hvordan du finder et job, der er rigtigt for dig

By: Saxo Merrild 11-05-2019

Categories:Nyheder,

 

Beslut dig for, hvad du leder efter i et job 
I begyndelsen af din jobsøgen foreslår vi, at du bruger noget tid på at reflektere over, hvad der fik dig til at se dig om efter et nyt job i første omgang; Er du interesseret i at lave det samme arbejde, men bare for en ny arbejdsgiver? Vil du skifte karrieresti? Går du ind i jobmarkedet for første gang? Kommer du måske tilbage efter en pause fra arbejdsmarkedet? 

Hver af disse tilfælde præsenterer forskellige måder at indsnævre feltet for din jobsøgning. Der findes forskellige ressourcer, der kan hjælpe dig med at udforske dine muligheder: 

For bedre at forstå de forskellige stillinger kan du gennemgå hundredevis af forskellige jobtitler for at lære, hvad arbejdet indebærer, og hvilke evner der kan være påkrævet.  

Du kan derudover kigge på lønniveauer for specifikke jobs i forskellige geografiske områder og jobtitler. Indtast din jobtitel og område og se hvilket lønningsniveau, du kan forvente.  

 

Identificer dine must-haves  

Det næste skridt for at finde det rigtige job er at identificere nogle krav, som du ved SKAL være opfyldt samt områder, hvor du kan være mere fleksibel. Alle har forskellige krav, men her er nogle eksempler på, hvad det kunne være: 

Eksempler på must haves: 

Eksempler på områder hvor du måske kan være mere fleksibel: 

At beslutte sig for hvilke faktorer der er must-haves, og hvilke der er til forhandling, vil hjælpe dig med at komme videre på en god måde. 

 

Eksperimenter med forskellige jobsøgninger 

Den bedste måde at skabe en fornemmelse for de tilgængelige jobs, er ved at prøve dig frem med forskellige søgeord. I takt med at din søgning skrider frem, bliver du bedre til at genkende de jobs, som opleves rigtige samt de, der opleves forkerte.  

Hvis du ikke er sikker på, hvor du skal starte, så er en god fremgangsmåde at starte bredt og løbende indsnævre feltet. For eksempel: 
 
Du starter med at søge på; “kundeservice” i København.  

Resultat: Der kommer flere hundrede jobs op. 

Derefter søger du efter ”kundeservice specialist” i København. 

Resultat: Nu er de måske kun 20-30 jobs. 

I søgeresultaterne er der måske nogle titler, som springer dig i øjnene. Nu kan du søge specifikt efter hvert af dem. Hvis der er et resultat på en specifik søgning, som du virkelig synes om, så sæt en job-alert eller google alert op. Så får du e-mails hver gang der er et nyt job der matcher dine kriterier. Du kan godt have flere alarms kørende på samme tid, pause dem eller slette dem helt igen.  

Du kan også vælge at gemme jobopslag, som du synes godt om, så du kan komme tilbage og se dem efter i detaljerne.  

 

Brug avancerede søgeværktøjer for at undgå uønskede søgeresultater 

Filtrér din søgning. Ved at tilføje filtre til din søgning kan du indsnævre antallet af jobopslag efter løn, virksomhed, område, opslagsdato mm. Med en avanceret jobsøgning kan du potentielt indsnævre en side med tusindvis af resultater til en overskuelig håndfuld.  

 

Upload dit CV 
For automatisk at blive holdt opdateret omkring jobåbninger der er relevante for dig, kan du vælge at uploade dit CV hos et rekrutteringsbureau som f.eks. MatchMaker. På den måde bliver du altid informeret, når der er en stilling som potentielt kunne være interessant for dig. 

 

Undersøg virksomheden  

Arbejdspladsen betyder mindst lige så meget, som det arbejde du skal udføre. Sæt dig ind i virksomheden, dens kultur og historie for at få et indtryk af, om du kan forestille dig at arbejde der.  

 

Find ud af om du møder kravene 

Når du finder et jobopslag, som du synes passer dig godt så vær sikker på, at du får læst hele jobbeskrivelsen og følger retningslinjerne.  

Se altid efter de jobspecifikke krav på jobopslagene. Der er som regel en sektion med påkrævet erfaring, som indikerer, hvad arbejdsgiveren leder efter i den ideelle kandidat. Bedøm om du har de rette kvalifikationer. Selv hvis du ikke kan sætte kryds ved det hele, så bør du overveje om dine evner og års erfaring generelt matcher deres forventninger. 

 

Reactions

By: Patrick 03-20-2020 10:07 AM
Subject:
Find evt. midlertidige opgaver indenfor Handyman, Maler eller havearbejde